Video

Guus Meeuwis opent muziekstudio voor zieke kinderen in St. Elisabethziekenhuis in Tilburg

20 mei 2014 om 17:11 • Aangepast 24 april 2020 om 13:04
nl
Guus Meeuwis opende dinsdag het Guus Meeuwis Muziekids Studio in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. De speciale muziekstudio is bedoeld voor kinderen die in het ziekenhuis verpleegd worden en hun broertjes en zusjes die op bezoek komen.
Geschreven door

De Tilburgse zanger verraste de aanwezige zieke kindjes door spontaan een van de gitaren in de studio te pakken. Daarna begon hij het nummer 'tranen gelachen' te spelen. ''Dit voelt toch als mijn ziekenhuis. Daarom ben ik trots dat deze studio naar mij vernoemd is'', zei Guus Meeuwis.
Zieke kinderen genietenDe kinderstudio lijkt op een kleine concertzaal. In het muziekcentrum staan verschillende gitaren, drumstellen en elektrische instrumenten. De zieke kinderen keken met open mond rond in de studio. Ondertussen genoten ze van het optreden van Guus Meeuwis.
Maar zelf spelen zat er nog niet in voor de kinderen die erg moe waren van alle media-aandacht. ''Ik vind het echt heel mooi hoe het uiteindelijk geworden is. Ik ga het binnenkort zelf ook eens proberen'', vertelt een patiënte.
'Studio helpt bij genezing'Het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is blij met de nieuwe studio. ''Als ziek patiëntje wil je af en toe toch van je kamer af en wat afleiding hebben. Dan kunnen ze hier lekker muziek gaan spelen'', zegt Rita Arts van het ziekenhuis.
Zij denken dat de patiëntjes er veel baat bij kunnen hebben. ''Het draagt zeker bij aan het genezingsproces van de kinderen in ons ziekenhuis.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.