Tweede rechtszaak van echtpaar uit Son tegen gemeente om rottweiler Diesel

20 mei 2014 om 17:28
nl
Het echtpaar Meijer heeft een tweede rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Son en Breugel. Het stel uit Son wil met een kort geding voorkomen dat burgemeester Hans Gaillard hun hond Diesel wil laten inslapen.
Geschreven door

Het dier werd vorig jaar september in beslaggenomen, omdat hij volgens de gemeente agressief is. Diesel was betrokken bij twee bijtincidenten.
Het euthanasiebesluit van Gaillard wordt vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch aangevochten. Vorige week werd al bekend dat de Meijers bij de rechter de inbeslagname van de rottweiler gaat aanvechten.
'Formeel besluit'Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat er eventueel pas een eind aan het leven van de hond zal worden gemaakt, als alle procedures die het stel is begonnen, zijn afgehandeld. "Het gaat om een formeel besluit", zo zegt ze. "We zijn er niet op uit om de hond nu al te laten inslapen."
Mevrouw Meijer zal haar kritiek op het euthanasievoornemen ook donderdagavond verwoorden. Dit gebeurt tijdens een zitting van de gemeentelijke bezwarencommissie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.