Turkse families in Tilburg zien wietteelt als het groene goud, weet schrijfster Hülya Cigdem - Omroep Brabant
Video

Turkse families in Tilburg zien wietteelt als het groene goud, weet schrijfster Hülya Cigdem

20 mei 2014 om 18:01 • Aangepast 24 april 2020 om 13:04
nl
Schrijfster Hülya Cigdem beschrijft in haar nieuwe roman 'De val van Mehmet' de hennepteelt bij Turkse families in Tilburg. Het groene goud, zoals Hülya het noemt, groeit volop op de zolderkamers. Volgens de schrijfster kent iedere Turk in Tilburg wel iemand of heeft een familielid met groene vingers.
Geschreven door

Het is de tweede roman van de Tilburgse schrijfster. Hülya kwam op haar 15e vanuit Turkije naar Tilburg om te trouwen met Ahmet. Ze studeerde af als journalist en in 2008 verscheen haar autobiografische roman 'De importbruid'.
'De val van Mehmet' gaat over een conservatief Turkse familie in Tilburg die terechtkomt in de hennepteelt. Hun leven wortelt in de traditie van het Turkse platteland waar regels en geloof alles bepalen, maar speelt zich af in een maatschappij met andere normen en waarden.
Een makkelijker bestaanVolgens Cigdem is er wel een reden waarom Turken de wietteelt ingaan. "Ze zijn niet blij met hun positie in de samenleving en het geld dat ze op dat moment hebben en willen een makkelijker bestaan. Dat gun ik iedereen, maar niet op deze manier."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.