Eigenaresse ziet winkel in kinderkoffertjes Wintelre in vlammen opgaan: 'Relativeren lukt nog niet'

20 mei 2014 om 19:06 • Aangepast 24 april 2020 om 13:04
nl
In het pand aan de Kekkeneind in Wintelre, waar dinsdagmiddag brand uitbrak, zijn meerdere bedrijven gevestigd zoals een groothandel in kinderkoffertjes. De eigenaresse van de groothandel stond bij de brand en kon enkel toekijken. "Het voelt als machteloosheid, je kunt er niets aan doen."
Geschreven door

De eigenaresse zag voor haar ogen het bedrijf, dat ze 'van nul af opgebouwd' heeft in rook opgaan. Wat er van de loods over is, weet ze niet.
"Ik heb het nog niet gezien. De eerste informatie van de brandweer en de politie is dat alles van de loods in rook op is gegaan. Ik ben blij dat er geen gewonden gevallen zijn en probeer het een beetje te relativeren, maar dat lukt nog niet zo goed."
"De paarden zijn veilig"Bij de brand stond ook een huurder van de loods toe te kijken hoe zijn kapitaal verloren ging. In de loods heeft hij een jeep, een draaibank en een hoop gereedschap, maar 'de loods is helemaal weg'.
De man woont achter de loods, maar zijn huis is veilig. "Mijn huis staat nog overeind, maar ik denk dat mijn drie stallen erachter niet meer staan." In de stallen stond op dat moment geen vee. "De paarden zijn veilig, die staan achter in de wei."
"Er zijn ergere zaken in het leven"Ondanks dat er veel schade is door de brand, lijkt de man het te kunnen relativeren. "Het is brand, hè. Zolang er geen mensenlevens mee gemoeid zijn en mijn hond is buiten, dan zullen we wel zien. Er gebeuren ergere zaken in het leven."
De man heeft ook gezien dat de boerderij in vlammen opging. "Ik vind het erg voor de buurman. Hij heeft jaren geklust aan het huis met het rieten dak, is op vakantie en dan gebeurt dit."
'Ik let er altijd op'De oorzaak is bij de huurder niet bekend. Hij kan zich niet voorstellen dat de schuld bij hem ligt. "Ik controleer iedere morgen of dat er nog stekkers in het stopcontact zitten. Vanmorgen zat er geen enkele stekker in het stopcontact, ik let er altijd op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.