Dure auto's en boten in beslag genomen bij groot witwasonderzoek in Breda

20 mei 2014 om 19:09 • Aangepast 24 april 2020 om 13:04
nl
Bij een onderzoek naar witwaspraktijken en georganiseerde hennepteelt zijn dinsdag in Breda en omstreken een dure Porsche, een BMW, een Mercedes en twee boten in beslag genomen. Ongeveer vijftig medewerkers van de politie, FIOD, gemeente en het Openbaar Ministerie bezochten 23 woningen en bedrijven. Zij vonden 700 hennepplanten in twee kwekerijen. Dat meldt de politie.
Geschreven door

Behalve de auto's en de boten werden een waterscooter, een aanhangwagen, contant geld en acht schilderijen in beslag genomen.
Het onderzoek werd gehouden nadat vorig jaar in een pand een hennepkwekerij werd ontdekt. Toen kwam aan het licht dat de eigenaren ruim twintig panden op hun naam hadden staan. Dat vond de politie verdacht en het vermoeden ontstond dat er sprake was van witwaspraktijken.
Bewijzen verzamelenVolgens een politiewoordvoerdster is de actie van dinsdag bedoeld om bewijzen tegen de verdachten te verzamelen. Het is niet bekend om hoeveel verdachten het precies gaat.
Mogelijk worden zij later, na onderzoek, aangehouden. "Er wordt nu bekeken hoe de financiële stromen lopen en waar bijvoorbeeld de dure auto's van zijn betaald", vertelt de woordvoerster.  
Contant geldOp drie adressen werd dinsdag gezocht naar waardevolle goederen, contant geld en de financiële administratie. Dit leverde nieuwe informatie op. Op basis hiervan werden een administratiekantoor, enkele bedrijven en een jachthaven in de regio bezocht.
Verder werden bewoners van huurwoningen bezocht om mogelijke bewijzen te verzamelen over de witwaspraktijken.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.