Video

Woudrichem betaalt niet mee aan weggeefstichting van oud-wethouder

20 mei 2014 om 21:51 • Aangepast 24 april 2020 om 13:04
nl
De gemeente Woudrichem gaat geen cent uitkeren aan de Bas de Peuter Foundation. De opgestapte oud-wethouder maakte vorige week bekend dat hij zijn wachtgeld via een stichting wil weggeven aan de plaatselijke bevolking. De Bas de Peuter Foundation had bedacht 160.000 euro in vier jaar tijd weg te kunnen geven.
Geschreven door

Na onderzoek van Omroep Brabant blijkt dat De Peuter, als de gemeente akkoord was gegaan met de door hem bedachte stichtingsconstructie, ook niet meer hoefde te voldoen aan de vele verplichting die het krijgen van wachtgeld met zich meebrengt.
Nee tegen stichting Dat de gemeente Woudrichem niet meegaat in het idee van De Peuter moet een forse streep door de rekening zijn. Uiteraard heeft hij recht op wachtgeld en krijgt hij dat ook. Maar dat de gemeente dit rechtstreeks zou uitbetalen aan de Bas de Peuter Foundation gebeurt absoluut niet.
Burgmeester Van Noordergraaf van Woudrichem is hier duidelijk over. "We gaan geen stichting meefinancieren, de wetgever en de regels rond wachtgeld verbieden ons dat."
SollicitatieplichtOmdat de gemeente niet gaat betalen aan de stichting maar 'gewoon' aan de oud-wethouder zelf moet hij zich ook aan allerlei regels gaan houden, waaronder een sollicitatieplicht. Mocht De Peuter een baan vinden dan wordt zijn uitkering direct gekort en of stopgezet. Daarmee krijgt de 'weggeefstichting' dan ook direct minder geld. 
Oprecht of trucje Was het een oprechte eerlijke keuze van De Peuter om zijn wachtgeld via een stichting weg te willen geven, of is het een handig trucje om onder de voorwaarden uit te komen van die uitkering? We zullen het nooit weten want de oud-wethouder wil niet meewerken aan wat voor publicatie dan ook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.