Tilburgse tv-kok Rudolph van Veen kookt voor slachtoffers Servië

20 mei 2014 om 21:03
nl
TV-kok Rudolph van Veen kookte dinsdagavond in Belgrado voor zo'n 450 mensen die zijn getroffen door de zware overstromingen in Servië en Bosnië.
Geschreven door

Ook bereidde de Tilburger een zoete lekkernij voor 120 kinderen. "Ik ben geen dokter en geen huizenbouwer. Ik kan koken dus ga ik dat doen voor deze mensen'', legde Van Veen uit aan het ANP.
Van Veen, bekend van zijn tv-zender 24Kitchen, is in Servië om kookdemonstraties te geven tijdens en na een Nederlandse landbouwtentoonstelling in Novi Sad. Die beurs werd dinsdagochtend geopend door minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken.
"De opening is sober verlopen, maar die kookdemo's doe ik niet meer. Ik zou twee dagen op tournee gaan, maar je kunt niet allerlei feestelijke hapjes gaan klaarmaken in een rampgebied'', meent Van Veen.
Lokaal gerecht bereidenIn de keuken van een hotel in Belgrado, waar slachtoffers van de vloedgolven zijn opgevangen, bereidde Van Veen een lokaal gerecht. De belangrijkste ingrediënten van dit eenpansgerecht waren kip en paprika.
"We hebben van alle kanten materiaal gekregen, zoals grote pannen om voor zoveel mensen te kunnen koken'', vertelde de kok. De onderlingen solidariteit is groot, is hem opgevallen. "Iedereen is bereid te helpen."
Hulpgoederen TilburgDinsdagochtend vertrok er vanuit Tilburg een bus vol met hulpgoederen naar de slachtoffers in Bosnië. Dozen vol kleding, medicijnen en houdbaar voedsel werden door de Bosnische gemeenschap in Nederland in de vrachtwagen geladen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.