‘Apple doet opnieuw beroep op NXP uit Eindhoven chip iPhone’

20 mei 2014 om 22:03
nl
Chipfabrikant NXP lijkt opnieuw een belangrijke opdracht van Apple te hebben binnengesleept. Het Eindhovense bedrijf wordt naar verluidt de leverancier voor NFC, de bluetooth-techniek die mogelijk in de toekomstige iPhone verwerkt wordt. Dat laat analist Craig Hettenbach van Morgan-Stanley tegenover Apple-nieuwssite MacRumors weten.
Geschreven door

NXP laat in een reactie op BuzzT weten het verhaal te kunnen ontkennen noch bevestigen. Als het bericht klopt is het niet de eerste keer dat Apple een beroep doet op de Eindhovense chipfabrikant. Niet zo lang geleden werkte het bedrijf voor Apple aan een onderdeel voor de iPhone 5S, het meest recente iPhone-toestel verkrijgbaar op de markt.
Er doen al langer geruchten de ronde dat Apple alsnog de NFC-chip gaat gebruiken. Met deze chip kunnen telefoongebruikers veilig en snel informatie overbrengen tussen hun smartphone en andere NFC-apparaten, zoals betaalsystemen. Daarmee moet betalen met je telefoon een stuk makkelijker worden.
Gebruik van iBeaconsApple heeft altijd ontkend dat het NFC gaat inkopen. Het miljardenbedrijf heeft altijd beweerd dat de voorkeur uitgaat naar het eigen iBeacons, een soort van radio die een signaal uitzendt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.