Vrouw die brandweer belde hoorde ‘harde knal’ bij brand Wintelre en filmde eerste beelden

20 mei 2014 om 23:18 • Aangepast 24 april 2020 om 13:05
nl
"Ik hoorde een hele harde knal. Het was echt heel heftig." Dit zijn de woorden van de behoorlijk aangeslagen Carlijn die dinsdagmiddag als één van de eerste getuigen de brandweer inschakelde voor de zeer grote brand bij Wintelre.
Geschreven door

Carlijn, die in het Kekkeneind woont, kan moeilijk onder woorden brengen hoe ze de paniek ervoer. "Voor mijn gevoel duurde het heel lang voordat de brandweer en de politie er waren, maar in feite waren ze er al binnen tien minuten", vertelt de inwoner van Wintelre.
De brand brak dinsdagmiddag uit in een loods achter een bedrijfsverzamelgebouw. De brand sloeg vanuit het bedrijfsgebouw over naar andere panden, die allen vernield zijn. "De vlammen kwamen tot aan het dak", herinnert Carlijn zich. "Voor ik het wist stond de hele straat vol met mensen die op de brand afkwamen. Ik vond het heel heftig om te zien."[YouTube:body:http://youtu.be/0N2kerjkO5U]
RampenzenderDe gemeente Eersel liet weten dat bij de brand asbest vrij is gekomen. De eigenaresse van de groothandel stond bij de brand en kon enkel toekijken. "Het voelt als machteloosheid, je kunt er niets aan doen."
Alles over de brand was live te volgen via de website van Omroep Brabant. De zender was ook enige tijd rampenzender. [Tweet:body:https://twitter.com/omroepbrabant/status/468806376916287490]
Lees alles over de brand in Wintelre op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/brandwintelre.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.