Steekpartij Media Markt Breda in Opsporing Verzocht: ‘Neergestoken voor 'n tablet, slaat nergens op’

21 mei 2014 om 00:38 • Aangepast 24 april 2020 om 13:05
nl
Kwaad, verdrietig en vol ongeloof. De 18-jarige beveiliger van Media Markt, die in maart werd neergestoken op de Ettensebaan in Breda, bracht dinsdagavond zijn aangrijpende verhaal naar buiten. De nieuwe medewerker van Media Markt achtervolgde een winkeldief en werd neergestoken. "En dat voor een tablet. Dat slaat gewoon nergens op", zei hij in Opsporing Verzocht.
Geschreven door

Het programma besteedde dinsdag aandacht aan de steekpartij in maart en roept kijkers op voor extra informatie over de dader. "Ik vond hem al meteen verdacht, met zijn petje", legt de jongen uit. "Ik besloot hem te volgen. Toen hij bij de uitgang was gingen de alarmpoortjes af en begon hij te rennen."
De beveiliger aarzelde niet en rende met twee collega's achter de man aan. De jongen wilde de dief buiten aanhouden, maar die kwam in verzet en stak hem in het bovenlichaam. "Hij zei tegen mij: ik pak jou wel'. En toen kwam hij heel dichtbij", blikt de beveiliger terug. De man sloeg daarna op een fiets op de vlucht en reed de wijk Princenhage in.[YouTube:body:http://youtu.be/WtfynbW6r5g]
'Heel achterdochtig geworden'Daarmee lijkt het er op dat de verdachte doelbewust heeft gehandeld. "Ik ben door hem heel achterdochtig geworden", betreurt het slachtoffer. "Ik ben niet bang om hem tegen te komen, maar hij moet wel straf krijgen." De beveiliger was net drie weken in dienst.
Het gaat om een man van ongeveer 1,80 meter lang. Hij droeg die bewuste zaterdagmiddag een lichtblauwe spijkerbroek en witte sportschoenen. Hij droeg ook een zwarte cap met daarop het rode logo van Ralph Lauren.[Tweet:body:https://twitter.com/Rob_Hoogenbosch/status/468839182685970432]
Poging tot doodslagDe politie zoekt ook een blanke Nederlandse vrouw tussen de 45 en 55 jaar die getuige was van de steekpartij. De dief heeft zich hoogstwaarschijnlijk schuldig gemaakt aan poging tot moord dan wel doodslag, aldus de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.