Man in Marokko opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid gewelddadige overvallen op Brink's

21 mei 2014 om 09:43
nl
Een man die in het Marokkaanse Rabat is opgepakt, wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval op een filiaal van Brink's in Amsterdam, in juni 2011. Het gaat om de 36-jarige Ali Agharbiou. Wanneer hij gearresteerd is en hoe de politie hem op het spoor is gekomen, is nog onduidelijk.
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie van Amsterdam heeft de arrestatie bevestigd.
Bij de overval op het gelddepot werd twaalf miljoen euro gestolen. De achtervolging van de daders eindigde op de Noord-Brabantlaan in Eindhoven. De daders konden ontkomen nadat ze het vuur hadden geopend op de politie.
Nationale OpsporingslijstAgharbiou stond sinds september 2012 op de Nationale Opsporingslijst omdat hij betrokken zou zijn geweest bij de roof. De man is aangehouden op verzoek van de Belgische justitie, omdat hij in Brussel een diamantenroof zou hebben gepleegd.
Eind vorige week maakten de Marokkaanse autoriteiten bekend vier personen te hebben opgepakt die in België en Nederland gezocht worden voor grote diefstallen en gewapende overvallen. Een van die mannen is dus Agharbiou. Hij is niet betrokken bij een overval op een depot van Brink's in Best. Dat liet het OM weten. Hij zit vast in Marokko. Dit land levert geen onderdanen uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.