Hond omgekomen en slangen geëvacueerd bij woningbrand in Berghem

21 mei 2014 om 14:19 • Aangepast 22 november 2020 om 00:24
nl
Bij een brand op het erf van een huis aan de Heistraat in Berghem is woensdagochtend een hond omgekomen. Andere dieren waaronder twee wurgslangen werden gered. De schade aan het huis en de aanbouw is groot. Er is asbest vrijgekomen en het perceel en de omgeving is daarom afgezet.
Profielfoto van
Geschreven door

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Wurgslangen, hamsters en muizenDe brandweer haalde naast de drie bewoners ook nog een hoop dieren uit het huis. Een hond overleefde het niet, maar een andere hond, een papegaai, vier slangen waaronder twee boa constrictors en een kooi met hamsters en muizen werden door de brandweer gered.
"Het is de eerste keer dat ik dit meemaak. Best wel een uitdaging. De wurgslangen waren twee meter lang en zo dik als een vuist. We hebben ze samen met de dierenbescherming uit het huis gehaald", zo vertelt officier van dienst Roelof Staal.
Wurgslangen in kussensloopDe brandweerlieden pakten de slangen achter de kop beet en stopten ze in een kussensloop en namen ze zo mee naar buiten.
De bewoners waren erg aangedaan door de brand, zo vertelt Staal. "Ze zijn naar een verzorgingshuis gebracht en het duurt wel even voordat ze terug kunnen. Van de aanbouw is niets over en het huis is zwaar beschadigd door de brand en het bluswater."
Jongen moet examen doenEen van de gezinsleden zit op het gymnasium en moet woensdag nog een centraal schriftelijk examen afleggen. "We hebben zijn schoolboeken en laptop nog kunnen redden en hij was van plan straks gewoon te gaan", aldus Staal.
De brand ontstond rond kwart voor acht in de aanbouw en sloeg over naar de kap van het huis. Voorbijgangers waarschuwden de bewoners en de brandweer.
AsbestDe aanbouw bevatte asbest dat is vrijgekomen bij de brand. Daarom is het perceel en de omgeving ervan afgezet. In het afgezette gebied wonen geen andere mensen. Buurtbewoners zijn geïnformeerd over de vrijgekomen asbest.
Volgens de brandweer is er geen sprake van brandstichting, maar door de enorme schade is de oorzaak moeilijk te achterhalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.