Hockeyclub Tilburg strijdt op twee fronten

21 mei 2014 om 12:11 • Aangepast 24 april 2020 om 13:06
nl
Na 51 dagen zonder officiële wedstrijd komen de hockeymannen van Tilburg woensdagavond weer in actie. In Den Haag nemen de Tilburgers het op tegen het Haagse HDM. Inzet is een plaats in de hoofdklasse. Ook de Tilburgse vrouwen spelen woensdagavond een wedstrijd, thuis tegen Pinoké uit Amstelveen. Ook hier staat een plaats in de hoofdklasse op het spel.
Geschreven door

In Bloemendaal speelde HC Tilburg zijn laatste reguliere competitiewedstrijd. Dat was 51 dagen geleden en toen werd met 5-1 verloren. De Tilburgse hockeyers kregen tijd om uit te rusten en zijn weer fris. Dat moet ook, want woensdagavond staat in de play-outs het hoofdklassebehoud op het spel.
Slechts twee twijfelgevallenDe Tilburgse hockeyers nemen het in Den Haag op tegen HDM, de kampioen van de overgangsklasse. In maximaal drie wedstrijden wordt beslist wie volgend jaar op het hoogste niveau uitkomt.
Ruim zes weken na het hervatten van de trainingen kent de selectie nog maar twee twijfelgevallen. Een luxe voor Tilburg. "Zeker als je ziet hoeveel blessures we dit seizoen hebben gehad", zegt coach Roger van Gent, die in de reguliere competitie vaak een beroep moest doen op spelers uit de A-jeugd.
Vrouwen tegen PinokéDe Tilburgse vrouwen nemen het woensdagavond thuis op tegen Pinoké. Voor de vrouwen is de druk een stukje minder hoog. Zij mógen promoveren.
Zaterdag spelen de mannen en vrouwen van HC Tilburg de return. Mocht er dan nog geen beslissing gevallen zijn, volgt zondagmiddag een derde wedstrijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.