Man uit Den Bosch achtervolgt inbreker en slaat hem knock-out

21 mei 2014 om 12:40
nl
Een man uit Den Bosch is maandagavond achter een beruchte inbreker aangegaan en heeft hem knock-out geslagen. Vervolgens belde hij de politie die de inbreker heeft gearresteerd. Dit meldt de website Dichtbij.
Geschreven door

De inbreker sloeg die avond toe in Orthen en later probeerde hij zijn slag te slaan bij een huis aan de Reit.
Man liet hond uitEen buurtbewoner liet rond die tijd zijn hond uit en hij hoorde een vrouw roepen dat er een man in haar huis was geweest. "Vervolgens zag ik hem wegrennen door de brandgang vlakbij dat huis. Ik belde een vriend en rende achter de inbreker aan."Dat vertelt de man anoniem aan Dichtbij.
Volgens de buurtbewoner kent iedereen in de wijk de inbreker. "Behalve woninginbraken heeft hij ook autodiefstallen op zijn geweten. Het is alles behalve een lieverdje."
'Ik gaf een harde klap'De man liep naar de inbreker toe, die dreigend op hem afkwam. "Ik schrok en als reactie gaf ik hem een harde klap. Hij viel op de grond en bleef roerloos liggen. Gelukkig ademde hij nog. We belden meteen de politie." Die arresteerde de inbreker.
Tegen Dichtbij zegt een woordvoerder dat de politie blij is met het alerte optreden van de bewoner. De politie keurt het echter niet goed dat hij geweld heeft gebruikt. De inbreker zit vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.