Video

Asbest na brand Wintelre wordt opgeruimd, bewoners mogen terug

21 mei 2014 om 18:49 • Aangepast 22 november 2020 om 00:23
nl
Een dag na de grote brand aan het Kekkeneind in Wintelre is een speciale schoonmaakploeg bezig met het opruimen van asbest. Het gebied in de omgeving van het Kekkeneind is afgesloten voor publiek, de bewoners van de woningen in het gebied mogen wel terug naar hun huizen.
Profielfoto van
Geschreven door

Twee wegdekreinigers maken sinds woensdagochtend het openbaar gebied schoon. Dat is aan het einde van de middag nog niet klaar, het is onduidelijk hoe lang dit nog gaat duren. Donderdag volgt de rest van het gebied waar de brand woedde.
WasstraatIn de Margrietlaan, een van de straten binnen het afgesloten gebied, is woensdagmorgen een wasstraat gemaakt. Auto's die het afgezette gebied wilden verlaten, moesten hun auto laten schoonspuiten met water.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Er geldt een noodverordening in de omgeving van het Kekkeneind. Mensen die in deze buurt wonen of werken, moeten zoveel mogelijk binnen blijven. Ook moeten ramen en deuren gesloten blijven en ventilatiesystemen moeten uitstaan.
Bewoners terugMensen die dinsdagnacht hun huis uit moesten vanwege de asbest, mogen woensdag hun woning weer in. De gemeente laat weten: "Als dat blijkt dat de stank zodanig groot is dat verblijf in de woning onprettig is, dan moeten de bewoners contact opnemen met de eigen verzekering. De verzekering stuurt een expert die bepaalt of de woning moet worden schoongemaakt."
Woensdagavond is er een bewonersbijeenkomst in gemeenschapshuis ‘De Rosdoek’. Naast de burgemeester zijn ook de brandweercommandant, een medewerker van de GGD, de politiecommandant en Salvage aanwezig. Zij vertellen wat er precies gebeurd is.
Panden verwoestEen dag na de brand is duidelijk dat er weinig meer over is van de panden die in brand stonden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Lees alles over de brand in Wintelre op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/brandwintelre.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.