Video

Honderden kinderen uit Heeze-Leende gymmen in de natuur: ‘Kei schôn’

21 mei 2014 om 14:21 • Aangepast 24 april 2020 om 13:06
nl
Bewegen tot je groen ziet. Onder dit motto gingen woensdagmorgen honderden basisschoolleerlingen gymmen in de natuur. De Plaetse bij de Strabrechtse Heide in Heeze veranderde voor even in een openlucht-gymzaal.
Geschreven door

Het gymmen in de natuur is onderdeel van het project Natuursprong van Staatsbosbeheer in samenwerking met de gemeente Heeze-Leende."Het doel is kinderen lekker te laten bewegen en tegelijk kennis te laten maken met de natuur", zegt districtshoofd Marniks Maris van Staatsbosbeheer.
Achter dat scherm vandaan"Kinderen hebben weinig nodig om zich te vermaken in de natuur", weet de sportconsulent van de gemeente Heeze-Leende, Joeri van Hoof: "Een boomstam of een paar touwen en ze bewegen al." Van Hoof zegt dat veel kinderen te weinig bewegen. Daarom juicht hij het project Natuursprong toe: "Kom achter dat computerscherm vandaan!"
De kinderen rennen heel de ochtend en hebben de grootste lol. Op de vraag hoe het is om te gymmen in de natuur antwoordt een jongen op zijn Brabants: "Kei schôn!"
Broodjes afbakkenStaatsbosbeheer heeft aan alles gedacht. Behalve gymmen kunnen de kinderen bij vuurkorven hun eigen broodjes afbakken en is er gezorgd voor drankjes. Ook dat vinden de kinderen 'cool'.
De komende weken zal De Plaetse vaker veranderen in een openlucht-gymzaal. In het totaal doen bijna duizend kinderen uit Heeze-Leende mee aan het project Natuursprong. Marniks Maris van Staatsbosbeheer hoopt dat in de toekomst ook een stad als Eindhoven wil meedoen aan het gymmen in de natuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.