Eicelbank Geertgen in Elsendorp failliet

21 mei 2014 om 16:49
nl
De omstreden eicelbank Geertgen in Elsendorp is failliet verklaard. De kliniek zegt dat verzekeraars niet genoeg behandelingen willen vergoeden, daarom is er veel verlies geleden.
Geschreven door

Volgens directeur Henk Ruis heeft de kliniek zelf het faillissement aangevraagd. Er werken 75 mensen bij Geertgen.
RuilsysteemGeertgen werkt volgens een omstreden ruilsysteeem. Onvruchtbare stellen krijgen de kans om eicellen en zaadcellen te ruilen. Wie meedoet aan het ruilsysteem, krijgt voorrang op de wachtlijst. De werkwijze oogst kritiek in de politiek: een meerderheid in de Tweede Kamer heeft in 2011 grote bezwaren tegen deze werkwijze.
Het faillissement heeft geen gevolgen voor huidige behandelingen volgens directeur Ruis. Ook hoeft het nog helemaal niet het einde van de kliniek te betekenen. Ruis: "De curator is nu op zoek naar een oplossing. Ik heb er goed zicht op dat de kliniek op een andere manier door kan gaan."
'Wispelturig'Ruis vindt het vervelend dat de kliniek faillissement moest aanvragen: "Bedrijfsvoering in de zorg is zeer wispelturig kan ik je zeggen. Je probeert voor een gezonde bedrijfsvoering te zorgen en het is zonde als dat niet lukt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.