Video

Schaatsster Ireen Wüst officieel gepresenteerd bij Team Continu

21 mei 2014 om 16:35 • Aangepast 22 november 2020 om 00:23
nl
Ireen Wüst uit Goirle is woensdagmiddag in Ermelo officieel gepresenteerd als nieuwste aanwinst van schaatsploeg Team Continu. De meervoudig olympisch kampioene heeft een contract getekend voor twee jaar. De schaatsster uit Goirle moest op zoek moest naar een andere ploeg omdat TVM stopte.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij Team Continu wordt Wüst begeleid door Gianne Romme uit Made en Marianne Timmer.

Wachten op privacy instellingen...

Wüst schaatste negen jaar in dienst van TVM. Die sponsor vond het eind afgelopen seizoen welletjes en dus moest de Goirlese op zoek naar ander emplooi. Uit verschillende opties koos Wüst uiteindelijk voor Team Continu. "Bij Gianni en Marianne had ik het beste gevoel. Er was meteen een klik en ik was ook wel toe aan een nieuwe uitdaging."
De uitdaging die zit 'm met name in de andere trainingsmethodes van Romme en Timmer. Want na negen jaar TVM bij trainer Gerard Kemkers was Wüst toe aan iets anders. "Gianni en Marianne hebben een andere trainingsfilosofie. Natuurlijk blijft de manier van trainen grotendeels hetzelfde. Je blijft fietsen, skeeleren en aan krachttraining doen, maar de manier waarop is anders en dat is voor je lichaam wel vernieuwend. Daar was ik wel aan toe."
Ploeggenoten Team ContinuHaar ploeggenoten worden Margot Boer, Yvonne Nauta, Thijsje Oenema, Jorien Voorhuis, Janine Smit, Letitia de Jong, de Tsjechische Karolina Erbanová en de Japanse Nao Kodaira.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.