Video

Belastingbetalers betalen vertrekregeling Moerdijk

21 mei 2014 om 16:35
nl
De belastingbetaler draait op voor de kosten van de vertrekregeling in Moerdijk. Woningbezitters in het dorp kunnen hun huis voor 95 procent van de taxatiewaarde verkopen aan de gemeente. Om dit kunnen betalen leent de gemeente 10 miljoen van de provincie, die dat weer terugbetaald krijgt van het Havenschap. Maar wie zitten er in het Havenschap? Juist, diezelfde gemeente Moerdijk en de provincie.
Geschreven door

Volgens de gemeente zelf hoeft het niet zo te zijn dat het ook in de toekomst een vestzak-broekzak verhaal blijft. Want onderdeel van de plannen is om te kijken hoe het Havenschap in de toekomst moet worden bestuurd. Het kan dus zijn dat er nog andere partijen bij komen.
Taxatiewaarde Woensdagavond werd bekend dat huizenbezitters die het dorp Moerdijk willen verlaten, gegarandeerd 95 procent van de taxatiewaarde van hun woning krijgen. Er geldt wel een maximum van 25 huizen per jaar. Dat betekent dat niet alle huizenbezitters in Moerdijk allemaal meteen van de nieuwe regeling gebruik kunnen maken.
Er is geen einddatum voor de regeling. Dat betekent dat als iemand nu een huis koopt van de gemeente, hij die ook weer terug zou kunnen verkopen voor 95% van de taxatiewaarde aan de gemeente. De peildatum voor taxatiewaarde is nu 1 januari 2013. Maar als de markt veel verandert, zal die in de toekomst opniew worden vastgesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.