Philip Morris: onderhandelingen over sociaal plan nog niet vastgelopen, volgende week nieuw gesprek

21 mei 2014 om 16:59
nl
Sigarettenfabrikant Philip Morris in Bergen op Zoom vindt het nog veel te vroeg om te zeggen dat de onderhandelingen over een sociaal plan zijn gestrand. Hoofd personeelszaken Peter-Paul Adriaansen nodigt de vakbonden uit om volgende week woensdag verder te praten over de vertrekregeling voor de medewerkers van de fabriek die gaat sluiten.
Geschreven door

De eisen die de bonden nu op tafel leggen zijn niet realistisch, vindt Adriaansen. "Wij willen best bewegen als we nieuwe input van de bonden krijgen", zegt hij.
'Beste sociaal plan van Nederland'"Als de bonden andere bedrijven kunnen noemen waar een beter sociaal plan is geregeld, dan moeten ze dat laten weten. Wij willen graag het beste sociaal plan van Nederland afsluiten.''
CNV Vakmensen, FNV Bondgenoten en De Unie zeiden eerder op de dag dat zij uitonderhandeld zijn met Philip Morris. Ze vinden dat het bedrijf de werknemers aan het lijntje houdt, omdat het blijft vasthouden aan eerder gedane voorstellen. De bonden raadplegen momenteel eerst hun leden voor zij verdere stappen ondernemen.
RondetafelgesprekPhilip Morris heeft volgende week ook een rondetafelgesprek op de agenda staan met onder meer de gemeente Bergen op Zoom, arbeidsmarktdeskundige en hoogleraar Ton Wilthagen, uitkeringsinstantie UWV en ambtenaren van het ministerie van Sociale Zaken.
Via dat gesprek hoopt het bedrijf suggesties te krijgen voor het verbeteren van het opgestelde programma om de 1231 werknemers die hun baan verliezen, aan nieuw werk te helpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.