Heinenoordtunnel ook in richting Bergen op Zoom weer open

22 mei 2014 om 10:25 • Aangepast 22 november 2020 om 00:23
nl
De Heinenoordtunnel in de richting Bergen op Zoom is donderdagochtend om tien over acht vrijgegeven voor verkeer. Woensdagmiddag werd de tunnel bij Barendrecht na een brand in beide richtingen helemaal afgesloten. In de richting Rotterdam waren eerder donderdagochtend alle rijstroken al beschikbaar.
Profielfoto van
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

Verkeer tussen West-Brabant en Rotterdam moest woensdag lange tijd rekening houden met ernstige problemen op de snelweg A29.
In de Heinenoordtunnel stond rond kwart voor twee woensdagmiddag een vrachtwagen in brand. Dat gebeurde nadat de vrachtwagen vermoedelijk een klapband kreeg en vervolgens schaarde. De chauffeur van de vrachtwagen overleed ter plekke. Zeker twee mensen raakten gewond. De ravage was enorm.
'Reparatie tunnel tijdrovende klus'Volgens Rijkswaterstaat gaat het veel tijd kosten op de brokstukken op te ruimen en de tunnel te repareren. De tunnelwand is ernstig beschadigd.
Verkeer op de A29 van en naar Brabant werd omgeleid via de snelweg A16. Ook was de Kiltunnel in de N217 tijdelijk tolvrij.

Wachten op privacy instellingen...

VerkeerschaosDe wegen van en naar West-Brabant waren in de avondspits dichtgeslibd door de afsluiting van de A29 bij de Heinenoordtunnel. Verkeer dat aanvankelijk via de Kiltunnel werd omgeleid, had daar in de avondspits te maken met vertragingen oplopend tot twee uur. En ook op de A16 en A15 stonden lange files.
De tunnel richting Zierikzee blijft nog tot zeker donderdagochtend vroeg gesloten. De brand die er woensdagmiddag woedde, heeft grote schade aangericht aan onder meer asfalt en beveiligingsapparatuur. Rijkswaterstaat kon nog geen indicatie geven wanneer de werkzaamheden gereed zijn en de tunnel weer toegankelijk is.

Wachten op privacy instellingen...

'Raadpleeg verkeersinformatie'Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers donderdagochtend de verkeersinformatie eerst te raadplegen voordat ze de weg opgaan. Ook zal Rijkswaterstaat actief twitteren over de situatie in de tunnel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.