'Meer geld nodig voor vertrekregeling inwoners Moerdijk'

21 mei 2014 om 18:47
nl
Het tien miljoen euro die klaar ligt om de huizen te kopen van inwoner die weg willen uit het dorp Moerdijk, is zeer waarschijnlijk niet genoeg. Volgens een rapport dat een adviesbureau heeft gegeven aan de provincie Noord-Brabant en de gemeente Moerdijk kost de vertrekregeling in het slechtste geval negen miljoen euro meer.
Geschreven door

Inwoners die het dorp Moerdijk willen verlaten vanwege de groei van de haven en industrie kunnen hun huis voor 95 procent van de taxatiewaarde verkopen aan de gemeente.
Meer geld nodigVolgens het advies wordt ervan uitgegaan dat 173 van de huidige 360 huiseigenaren uit het dorp wil vertrekken. In dat geval kost de vertrekregeling bijna 17 miljoen euro.
De provincie en gemeente vinden de ontwikkeling van de haven en de aanleg van een groot distributieterrein bij de A16 en A17 nodig voor de economie van West-Brabant.
Havenschap Moerdijk    De provincie leent nu 10 miljoen euro aan de gemeente om de vertrekregeling te betalen. Later zal er extra geld geleend moeten worden. Afgesproken is dat het Havenschap Moerdijk in 2030 alle kosten terug betaalt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.