Kampioen Raf (11) uit Gemert verslaat duizenden kinderen in De Nationale Voorleeswedstrijd

21 mei 2014 om 19:12 • Aangepast 22 november 2020 om 00:23
nl
Raf Cornelissen uit Gemert kan als de beste in Nederland verhalen voorlezen. De 11-jarige scholier kroonde zich woensdag in Utrecht tot kampioen van De Nationale Voorleeswedstrijd. Raf ontving de felbegeerde bronzen voorleestrofee uit handen van Mees van Santen, de voorleeskampioen van vorig jaar.
Profielfoto van
Geschreven door

De finale vond plaats in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Raf las het boek Smaragd voor van schrijver John Stephens. De jongen uit Gemert wint naast de beker een jaar lang de titel 'Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum'.
Raf krijgt in dit museum de taak om tentoonstellingen en evenementen te organiseren voor kinderen in de leeftijd van drie tot dertien jaar. Er deden in totaal 3502 schoolkampioenen mee vanuit alle uithoeken van Nederland. Brabant leverde met 615 schoolkampioenen de meeste deelnemers.

Wachten op privacy instellingen...

'In het verhaal getrokken'De jury, bestaande uit onder meer Jacques Vriens (kinderboekenschrijver) en Edward van de Vendel (kinderboekenschrijver), heeft Raf uitgekozen omdat hij ontspannen en natuurlijk voorleest. "Door zijn manier van voorlezen word je echt het verhaal in getrokken", aldus de juryleden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.