Straf voor voetbalhooligans FC Den Bosch en Feyenoord

21 mei 2014 om 19:38
nl
Drie voetbalhooligans die in december betrokken waren bij een grote vechtpartij in Den Bosch zijn woensdag veroordeeld. De rechtbank gaf de drie werkstraffen, een celstraf en een boete.
Geschreven door

Tientallen mannen waren op zaterdagochtend 14 december met elkaar op de vuist gegaan bij de Oosterplasweg in Den Bosch. Het ging om een confrontatie tussen voetbalhooligans van FC Den Bosch en Feyenoord.
Drie veroordelingenDe politie wist zes herrieschoppers op te pakken. Tegen drie van hen kon niet genoeg bewijs worden gevonden. De andere drie werden woensdag veroordeeld.
Een 29-jarige man uit Alphen aan de Rijn kreeg een rijontzegging voor twee maanden en een boete van tweehonderd euro. Een man van 23 jaar uit Rosmalen kreeg 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Een andere 23-jarige man uit Rosmalen moet een werkstraf van zestig uur doen.
Het ging om een georganiseerde vechtpartij. De twee mannen uit Rosmalen horen bij het kamp FC Den Bosch. Zij werden na de vechtpartij gewond en bebloed aangetroffen in het ziekenhuis en in het stamcafé van de harde kern van de Bossche club. De 29-jarige man uit Alphen aan de Rijn hoorde bij het Feyenoord-kamp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.