Lijst Smolders Tilburg wil verklaring voor 'Gouden Koets' burgemeester Noordanus

21 mei 2014 om 21:47
nl
De Lijst Smolders Tilburg heeft vragen gesteld aan het college van B en W over de vervoerskosten van burgemeester Peter Noordanus. Hij doet dit onder de titel: De Gouden Koets van Burgemeester Noordanus.
Geschreven door

De fractie wijst op de website van de gemeente Tilburg. Daar staan het inkomen en de bestuurskosten van de burgemeester op een rijtje.
Tegemoetkoming autoDe tegemoetkoming voor de auto in het vierde kwartaal van 2013 bedroeg 4468,59 euro. Smolders heeft dit met vier vermenigvuldigd en vraagt nu waarom de burgemeester een tegemoetkoming van 17.874,36 euro per jaar krijgt.
De fractie heeft ook andere kwartaalcijfers op de site vermenigvuld met vier. De Lijst Smolders Tilburg komt uit op 159.666,84 euro aan chauffeurskosten per jaar voor de burgemeester en de totale vervoerskosten zouden op 201.531,12 euro uitkomen. De fractie vraagt om een verklaring.
VermenigvuldigenEen woordvoerder van de gemeente verklaarde tegen het Brabants Dagblad dat de kwartaalcijfers niet één op één te vermenigvuldigen zijn als het gaat om het berekenen van het jaarbedrag. De woordvoerder had de chauffeurskosten over heel 2013 niet beschikbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.