Video

Opruimen asbest Wintelre donderdagochtend nog niet klaar, noodverordening blijft in stand

22 mei 2014 om 08:25 • Aangepast 22 november 2020 om 00:22
nl
De noodverordening die geldt in een gedeelte van Wintelre is ook donderdagochtend nog niet opgeheven. De kans was aanwezig dat de noodverordening woensdagavond opgeheven zou worden. Rond halftien woensdagavond liet de gemeente echter weten dat nog niet alle straten zijn schoongemaakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij de brand aan het Kekkeneind zijn dinsdag vijf panden verwoest. Woendagochtend werd begonnen met het opruimen van de asbest, dat woensdagavond dus nog niet klaar was. Als het opruimen klaar is, kan ook de noodverordening opgeheven worden.
De straten Kloosterstraat, Willibrordusstraat en Kekkeneind zijn al vrijgegeven, de andere straten die zijn afgezet worden donderdag vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...

OpruimenEr zijn woensdagavond linten om het besmette gebied gekomen. De eigenaar van het afgebrande pand heeft een schade-expert ingeschakeld, zij hebben een bedrijf geregeld dat buiten alles schoon gaan maken. Waarschijnlijk zijn de tuinen, daken en goten vrijdag of zaterdag voor een groot gedeelte schoon.
Voor rook- en roetschade in het eigen huis, moeten de bewoners contact opnemen met hun eigen verzekeraar.
Vragen over asbestDe bewonersbijeenkomst was drukbezocht, er waren zo'n honderd buurtbewoners. Zij hadden vooral vragen over het asbestprobleem. De bewoners stelden op de bijeenkomst ook vragen over de loods waar de brand ontstond.
Burgemeester Anja Thijs-Rademakers zegt dat ze bekend is met de geruchten: "We weten welke bedrijven er zaten, in het verleden zijn daar handhavingsacties uitgevoerd. Alles is inmiddels onderzocht en er zijn geen strafbare zaken gevonden."
Wegbranden van onkruidDe politie bevestigt het verhaal van de burgemeester: "De brand is mogelijk ontstaan door ongelukkige omstandigheden bij werkzaamheden." De brand is waarschijnlijk ontstaan toen iemand bezig was met het wegbranden van onkruid met een gasbrander.
Lees alles over de brand in Wintelre op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/brandwintelre.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.