Jarenlange zoektocht ten einde: Bruns uit Bergeijk trekt in pand De Ploeg

21 mei 2014 om 22:14 • Aangepast 22 november 2020 om 00:22
nl
Het Bergeijkse bedrijf Bruns trekt in het pand van voormalige weverij De Ploeg. Dat laat het college van B&W weten in een persbericht. De eigenaar van het pand, woningcorporatie Wooninc uit Eindhoven, heeft het gebouw verkocht aan het productiebedrijf.
Profielfoto van
Geschreven door

Bruns wil in het pand haar bedrijfsactiviteiten onderbrengen. Het bedrijf uit Bergeijk is een inrichter van musea, informatiecentra en ontwikkelaar van innovatieve presentatiemodellen. Het college meldt dat er een principeakkoord is gesloten met Wooninc, dat al jaren op zoek is naar een nieuwe eigenaar voor het pand.
Het college is positief gestemd over het onderbrengen van Bruns in het pand. "Het bedrijf is wat de gemeente betreft een prima kandidaat, aangezien de bedrijfsactiviteiten en de allure van het bedrijf zeer goed passen bij de uitgangspunten van de Ploeg", zo luidt het commentaar.

Wachten op privacy instellingen...

'Toekomst verzekerd met aankoop'Ook Bruns is tevreden met het akkoord: "Voor Bruns is door de aankoop van het Ploeggebouw de toekomst verzekerd qua volume en uitstraling en geeft de volgende generatie de mogelijkheid het bedrijf door te ontwikkelen en te versterken."
Door de vestiging van Bruns gaan andere plannen met De Ploeg niet door. Er werd jaren gesproken over een vestiging van onder meer de bibliotheek en de muziekschool in het pand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.