Oranje onder 17 met vier PSV’ers grijpt naast EK-titel

22 mei 2014 om 01:08 • Aangepast 22 november 2020 om 00:22
Het Nederlands elftal voor voetballers tot 17 jaar is er woensdagavond op Malta niet in geslaagd de Europese titel te veroveren. Het jeugdige Oranje, met PSV'ers Steven Bergwijn, Dani van der Moot, Yanick van Osch en Kenneth Paal, was in de finale tegen Engeland minder bedreven in het nemen van strafschoppen: 1-4.

Die waren nodig omdat er na 80 minuten 1-1 op het scorebord stond. De Engelsen openden de score halverwege de eerste helft. Na een hoekschop schoot Dominic Solanke raak. Jari Schuurman maakte 5 minuten voor rust gelijk op aangeven van Steven Bergwijn.
In de tweede helft domineerde Engeland in het Ta' Qali-stadion, maar treffers bleven uit. Verlengd werd er niet. Vanaf 11 meter faalden PSV'er Van der Moot en Calvin Verdonk.