'Grote Ji-Sung Park show' opent deuren voor PSV in Zuid-Korea

22 mei 2014 om 13:24 • Aangepast 22 november 2020 om 00:21
nl
PSV doet goede zaken in Zuid-Korea, vooral dankzij de afscheid nemende Ji-Sung Park. De aanvallende middenvelder opent zakelijk de ene deur na de andere, zo vertelt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. "Park is hier een superster."
Profielfoto van
Geschreven door

PSV is in het Aziatische land voor een zesdaagse trip. Niet alle sterren zijn aanwezig: PSV is er met tien spelers uit Jong PSV en negen uit de A-selectie. De ploeg speelt twee wedstrijden die in het teken zullen staan van het einde van de voetballoopbaan van Ji-Sung Park.
Getrouwd met presentatriceDat zorgt voor een ware stormloop op PSV, zegt de in Korea aanwezige Elfrink. "Park is hier een koning. Overal waar hij komt zijn camera's, fans en journalisten. Hij is in Zuid-Korea één van de grootste sportmensen ooit. Maar Park is dan ook echt een celebrity. Getrouwd met een presentatrice. Een idool is het, een superster."
Daarvan profiteert PSV, zo merkt Elfrink op. "Het is commercieel interessant dankzij Park. De topmensen van Koreaanse bedrijven willen allemaal met hem op de foto. En dat opent natuurlijk deuren voor PSV. Als Philips samen met Park een bedrijf binnenloopt, dan is de exposure natuurlijk al enorm."

Wachten op privacy instellingen...

20 miljoen voor DepayZo is Park zelfs bij zijn afscheid nog waardevol voor de club. Maar hoe interessant de trip naar Korea financieel ook is, het PSV-publiek wil maar één ding: versterkingen. Volgens Elfrink gaat dat nog wel even duren. "Nick Viergever gaat komen, maar de grote versterkingen komen denk ik pas in juli. PSV zal wachten op het WK."
"Want, wie weet, straks speelt Memphis Depay een fantastisch toernooi. En als je die voor 20 miljoen verkoopt, is er opeens heel veel mogelijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.