Uitzicht!: kat- en muisspel met de drugswereld in Tilburg

22 mei 2014 om 15:12 • Aangepast 24 april 2020 om 13:09
nl
Op de Heuvelring in Tilburg staat sinds donderdagochtend een gecrashte auto. In de kofferbak liggen dozen met een onbekend logo. Waar komt de auto vandaan en wat is er gebeurd? Het is onderdeel van Uitzicht! van vier studenten van de Fontys Academy for Creative Industries.
Geschreven door

Tilburgers kunnen in dit transmediale project onderzoeksjournalist Menno van Acht helpen. Hij duikt in het verhaal van de gecrashte auto en vraagt mensen die meer informatie hebben zich te melden. De auto is mogelijk afkomstig uit het criminele drugscircuit.
Meerdere kanalenEen van de studenten, Gijs Matthee, legt uit: "We hebben een verhaal gecreëerd voor meerdere kanalen. Vanuit de stoel kun je de filmpjes en de site volgen. Het is ook mogelijk om dieper te gaan en je aan te sluiten bij Menno. Samen kun je dan het verhaal beleven."
Zo kun je met Menno, die gespeeld wordt door een acteur, vrienden worden op Facebook of hem volgen op Twitter. Matthee: "Als je meedoet geeft hij je meer informatie dan mensen die alleen de site volgen. Samen los je het probleem op."
Container op Pieter VreedepleinEerder deze week plaatsten de studenten al een container op het Pieter Vreedeplein in Tilburg.
[Tweet:body:https://twitter.com/BDStadsgezicht/status/468672449715130368]
Aan de hand daarvan is het verhaal gestart. De studenten zijn al een half jaar bezig met het voorbereiden ervan. Wanneer het onderzoek is afgerond hangt af van de snelheid waarmee de deelnemers werken.
[Youtube:body:http://youtu.be/TR98akdIKC8]
Matthee kan nog niet veel zeggen over het vervolg: "Het spannendste komt nog. Het is een kat- en muisspel in Tilburg, want ook de onderwereld komt aan bod. Menno duikt er steeds meer in, maar vanuit de onderwereld willen ze hem de mond snoeren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.