Stofwolk in Wintelre opgetrokken: meer duidelijk over schade aan gebouwen

22 mei 2014 om 14:53 • Aangepast 24 april 2020 om 13:09
nl
De stofwolk na de grote brand aan het Kekkeneind in Wintelre is donderdag zowel letterlijk als figuurlijk opgetrokken. Er is eindelijk meer duidelijkheid over de schade die de vlammenzee heeft aangericht. Welke panden zijn getroffen?
Geschreven door

Direct na de brand werden door de media en autoriteiten verschillende cijfers over de getroffen huizen gemeld. Zo zouden er volgens de eerste berichtgeving van Omroep Brabant vijf panden zijn verwoest, maar achteraf waren dat er 'maar' twee. De drie andere panden raakten wel behoorlijk beschadigd. Op dit kaartje is te zien welke panden door de brand getroffen zijn.

  • De brand brak dinsdagmiddag uit aan het Kekkeneind in een grote loods (Pand 1). In de loods waren vier bedrijven gevestigd. Het bedrijfspand brandde geheel uit.
  • Ook de boerderij die voor de loods staat (Pand 2), werd door de vlammen getroffen, maar dat gebouw met daarin twee bedrijven raakte enkel beschadigd. De boerderij staat er dus nog.
  • De woonboerderij van Leo Aarden (Pand 3) stond naast de loods. Het rieten dak van de boerderij viel ten prooi aan de vlammen en vonken die van de loods af kwamen. Van de woonboerderij van Aarden is niets meer over.
  • De overige twee panden die beschadigd raakten, staan aan de overzijde van het Kekkeneind, tegenover de loods. Bij een van de woningen (Pand 4) raakte het rieten dak beschadigd. Over de schroeiplekken op het riet zijn blauwe doeken gespannen.
  • Bij de andere woning (Pand 5) werd door de brandweer de deur ingetrapt. Vanwege de asbest moesten de de ramen en deuren van de woning gesloten worden. Een houten plaat fungeert nu als voordeur.

Lees alles over de brand in Wintelre op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/brandwintelre.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.