Wereldrecord tv-kijken verbroken door Tilburgs koppel: 'Kan nu even geen tv meer zien' - Omroep Brabant

Wereldrecord tv-kijken verbroken door Tilburgs koppel: 'Kan nu even geen tv meer zien'

22 mei 2014 om 13:53 • Aangepast 24 april 2020 om 13:09
nl
Door alle bombarie rondom het nieuwe wereldrecord radio maken van 3FM-dj Giel Beelen was het bijna ondergesneeuwd, maar ook het wereldrecord tv-kijken is voorlopig in Nederlandse handen. Aytaç Sarkmaz (24) en zijn vriendin Kristie Smith (22) uit Tilburg zaten vorige week met twee anderen 88 uur voor de buis. "Het was mooi om mee te maken, maar ik kan nu even geen tv meer zien."
Geschreven door

Sarkmaz en Smith zaten met drie anderen opgesloten in een glazen huis op het Centraal Station van Amsterdam, waar alle voorbijgangers naar binnen konden kijken. Uiteindelijk viel een van de drie mannen voortijdig af. Hij kon zijn ogen na 68 uur niet meer openhouden. Het oude record, met 87 uur in Amerikaanse handen, werd uiteindelijk met één uur verbeterd. "Het was best pittig. Pittiger dan ik had verwacht", aldus Sarkmaz.
"We hadden twee tv's met onder meer een abonnement op Netflix. We hebben veel films gekeken. Het was grappig om te merken hoe je concentratie verslapt. Het begin van een film volg je nog wel, maar aan het eind ervan heb je geen flauw idee meer waar het over gaat."
'Wakker worden was kut'Per 24 uur tv kijken verdienden de deelnemers twee uur slaap. En dat was maar goed ook. "Niemand hield het 24 uur aan één stuk vol. Gelukkig konden we af en toe een powernap doen."
"Als ik ergens aan begin, wil het ook afmaken, maar de laatste nacht en vooral de laatste drie uurtjes waren superzwaar. We hadden een butler die alles voor ons regelde, maar het wakker worden was elke keer kut."
'Vette tv'Waar Beelen zijn recordpoging ondernam in het kader van het tienjarig bestaan van zijn ochtendshow,  was de wereldrecordpoging tv kijken georganiseerd door tv-producent Samsung. "Je kon een hele vette tv winnen en die kon ik wel gebruiken", zegt Arkmaz over de reden van zijn deelname.
"Je maakt dit natuurlijk ook niet elke dag mee. Het was een unieke gebeurtenis en mooi om mee te maken. Ik ben best trots, maar vraag me soms ook wel eens af wat het nut ervan is", grinnikt de grafisch vormgever uit Tilburg.
Het Tilburgse koppel hield er wel een hypermoderne tv op na: een curved ultra-hd exemplaar van 3500 euro. "Daar wachten we nog op", lacht Sarkmaz. "De levertijd is dertig dagen, maar wat mij betreft heeft het ook geen haast. Ik kan even geen tv meer zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.