Bosschenaar (21) krijgt vier jaar cel voor mishandeling, ontucht en verkrachting

22 mei 2014 om 16:25
nl
Een 21-jarige man uit Den Bosch moet vier jaar de cel in voor ontucht met en mishandeling van meerdere minderjarige meisjes. De man verkrachtte ook een meisje van dertien jaar. Dat concludeerde de rechtbank in Den Bosch donderdagmiddag.
Geschreven door

Van januari tot en met juni 2012 mishandelde de Bosschenaar zijn toenmalige vriendin, die destijds zestien jaar oud was. Hij pleegde ook ontucht met haar. Van verkrachting van het meisje werd de man vrijgesproken. De rechter concludeerde dat daar onvoldoende bewijs voor was.
De man is ook veroordeeld voor de verkrachting en mishandeling van een 13-jarig meisje in juni 2012. Daarnaast acht de rechter de 21-jarige Bosschenaar schuldig aan het mishandelen van zijn huidige vriendin. Dat gebeurde van februari tot en met juli vorig jaar. Haar leeftijd is onbekend.
'Geen spijt betuigd'Volgens de rechter heeft de man grof geweld gebruikt en heeft hij zijn slachtoffers zwaar vernederd. Daarnaast ziet de 21-jarige het leed van zijn slachtoffers onvoldoende in en heeft hij op geen enkele wijze spijt aan hen betuigd, zo concludeert de rechtbank.
Toch legt de rechter een lagere straf op dan door de officier van justitie is geëist. Dat komt omdat de rechtbank de man vrijspreekt van verkrachting van zijn destijds minderjarige ex-vriendin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.