Opstelten: geen geld voor opruimen van gedumpt drugsafval

22 mei 2014 om 16:35 • Aangepast 24 april 2020 om 13:09
nl
Terreineigenaren krijgen geen geld van het ministerie van Veiligheid en Justitie om drugsafval op te kunnen ruimen dat op hun grondgebied is gedumpt. Provinciebestuurder Johan van den Hout en burgemeester Jan Hamming van Heusden probeerden eerder een fonds op te zetten om de kosten voor de terreineigenaren te drukken, maar dat idee vangt voorlopig bot.
Geschreven door

Drugsafvaldumpingen zijn een groot probleem in onze provincie. Brabant gaat in vergelijking met de rest van Nederland aan kop.
Hoge kostenNu betaalt de eigenaar van de grond waar vaten met drugschemicaliën gedumpt worden, om het giftige spul weer weg te krijgen. Die kosten lopen hoog op en de vervuiler blijft meestal buiten schot. Van den Hout en Hamming hebben begin deze maand op het ministerie gepraat over de uit de hand gelopen opruimkosten.
Volgens een woordvoerder van de provincie leidde dat gesprek niet onmiddelijk tot het openzetten van deuren: "Het ministerie kan het voorstel van Van den Hout en Hamming wettelijk niet uitvoeren, daarom ligt de bal nu bij de Tweede Kamer."
Volgens een woordvoerder van de provincie Brabant is er nog steeds een mogelijkheid dat Den Haag geld geeft voor het opruimen van drugsafval. "Het is nog geen gelopen koers."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.