Zedenverdachte Frank R. zit 24 uur per dag in cel: ‘Ik voel me onveilig in de gevangenis’

22 mei 2014 om 19:03 • Aangepast 22 november 2020 om 00:21
nl
Zedenverdachte Frank R. (49) uit Cuijk brengt 24 uur per dag alleen in zijn cel door. Hij werkt niet, gaat niet naar buiten en leeft een erg teruggetrokken bestaan. "Ik voel me onveilig. Er zouden dingen met me kunnen gebeuren. Dus trek ik me liever terug", vertelt de 'digitale kinderlokker' donderdag tijdens de tweede zitting in de geruchtmakende zedenzaak.
Profielfoto van
Geschreven door

Er zijn in totaal vier zittingsdagen in de rechtbank in Assen. Frank R. vertelde donderdag dat hij zijn dagen vult met lezen en schrijven in zijn cel in De Marwei in Leeuwarden. Hij heeft geen contacten en mengt zich niet met anderen. "Iedereen weet waarvoor ik vastzit, dus ik mijd contact om problemen te voorkomen.''
R. staat terecht voor 21 zedendelicten, waaronder verkrachting, ontucht en het maken en hebben van kinderporno. De verdachte uit Cuijk gaf toe dat hij enkele jonge meisjes met wie hij seks had, heeft geblinddoekt en gekneveld. Uit de zitting kwam naar voren dat de zedenverdachte zelf duizenden foto's en filmpjes gemaakt van zijn minderjarige slachtoffers.

Wachten op privacy instellingen...

Duizenden seksfilmpjesEen deel ervan zijn webcamfilms en -foto's, maar hij maakte ook veel opnames als hij fysieke seks met ze had. De politie vond na de aanhouding van R. in zijn woning in Cuijk 26.000 filmpjes en 144.000 foto's.
Een deel ervan had hij gedownload via internet, maar 5600 foto's en 4200 filmpjes had hij zelf gemaakt van jonge meisjes die hij via chatsites tot ontuchtige handelingen had verleid of met wie hij seks had. De beelden met de webcam maakte hij stiekem.

Wachten op privacy instellingen...

Donderdag slachtoffers aan het woordDe foto's en filmpjes bewaarde hij onder meer op een externe harde schijf, cd's en cd-roms, die begin dit jaar op zijn aanwijzen werden gevonden in een verborgen ruimte in de woning in Cuijk en op een camera die nog in zijn auto lag.
Vrijdag, op de derde dag van de inhoudelijke behandeling, komen deskundigen en slachtoffers aan het woord. De slachtoffers zullen hun verhaal vrijdag achter gesloten deuren doen.

Wachten op privacy instellingen...

Twitter & Dossier Frank R. Omroep Brabant volgt de zedenzaak Frank R. op de voet. Volg vanaf woensdag onze verslaggevers Rogier van Son, Rob van Kaathoven en Bert van Doorn op Twitter voor het laatste nieuws over de zaak.Lees alles over de zedenzaak Frank R. in ons dossier: omroepbrabant.nl/zedenzaakcuijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.