Fooi geven mag niet in fietsenstalling Eindhoven, beheerders zijn boos

22 mei 2014 om 19:20 • Aangepast 22 november 2020 om 00:21
nl
De fietsenbeheerders van de bewaakte fietsenstalling van winkelcentrum Woensel in Eindhoven zijn boos. De gemeente Eindhoven heeft onlangs besloten de fooienpot af te schaffen. Hier zijn de bewakers het niet mee eens. "Wij vinden dat de mensen dit zelf mogen weten", luidt de tekst op een kartonnen bord dat bij de stalling hangt.
Profielfoto van
Geschreven door

De gemeente bevestigt het afschaffen van de fooienpot in de gratis stalling. "Het is een professionele stalling met betaalde krachten", legt een woordvoerder uit.
"Sommige gebruikers worden door de fooienpot in verlegenheid gebracht om toch een fooi te geven, terwijl ze dat niet willen." De fietsers hoeven volgens de woordvoerder 'natuurlijk geen fooi te geven'. "Daarom is ervoor gekozen om de fooienpot te verbieden."
Gemeente bellenDe medewerkers van de stalling roepen mensen op om naar de gemeente te bellen en in actie te komen. "Uit dankbaarheid voor het opletten van de fietsen, geven mensen ons een fooi. Bel naar de gemeente als u vindt dat mensen dit zelf mogen uitmaken", schrijven de beheerders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.