Burgemeester Sint Hubert maakt vuist tegen overlast jongeren: 'We hangen gewoon een beetje'

24 mei 2014 om 01:57 • Aangepast 24 april 2020 om 13:10
nl
Burgemeester Antoine Walraven wil 'echt actie ondernemen' tegen overlast in het dorp Sint Hubert. Hij dringt erop aan dat inwoners die meer weten over de overlast, contact op moeten nemen met de politie.
Geschreven door

Vorig weekend brandden in Sint Hubert twee auto's volledig uit, de politie sluit brandstichting niet uit. In januari werd een spoor van vernielingen aangericht in de omgeving van de Klaroenstraat en Bazuinstraat en daarnaast is in deze wijk volgens de gemeente ook regelmatig overlast van groepen jongeren.
Jasper Jacobs erkent de problemen. Hij werkt bij Radius, een stichting die zich op de jeugd in Sint Hubert en andere plaatsen richt. "We zijn samen met de gemeente bezig om de problemen op te lossen", vertelt de medewerker. "We zoeken naar een oplossing die voor beide partijen goed werkt."
Maat is volDe inwoners zeggen genoeg te hebben van de overlast. "Ze gaan soms tot wel twee uur 's nachts door", klaagt een bewoner. "Ze zorgen voor heel veel lawaai. En dat geflikflooi waar andere kinderen bij zijn. Dat moet echt stoppen."
Burgemeester Walraven neemt de klachten serieus. In een verklaring zegt hij donderdag: "Met betrokken partijen zijn en gaan we in gesprek om de problemen aan te pakken. Daarbij vinden we zeker ook de input van de inwoners van Sint Hubert belangrijk."
'We hangen gewoon een beetje'De groep jongeren die vaak op het Klaroenstraat 'hangt', trekt zich weinig aan van de kritiek. "We doen alleen een beetje voetballen", vertelt een jongen. "En we hangen gewoon een beetje. We zorgen echt niet voor overlast."
Volgens de burgemeester zijn er nog erg weinig meldingen of aangiftes gedaan: "Die zijn wel nodig om echt actie te kunnen ondernemen. Ik wil u dan ook echt vragen om contact op te nemen met de politie als u iets heeft gezien of gehoord wat belangrijk kan zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.