Video

Roemruchte hockeyclub Den Bosch in rep en roer om mogelijke degradatie: 'De club staat in brand'

22 mei 2014 om 19:48
nl
De hockeyers van Den Bosch moeten zaterdag winnen van Voordaan. Zo niet, dan degraderen de heren naar de Overgangsklasse. Dat zou een dieptepunt zijn in de rijke historie. "We moeten niet lullen, maar poetsen."
Geschreven door

Het is stil op hockeyclub Den Bosch. De 4-0 nederlaag van woensdag tegen Voordaan is nog maar net verwerkt. Op het hoofdveld hobbelen de zeventigplussers van de vereniging. Mannen die al een tijd bij de club meelopen en zich zorgen maken over het eerste elftal.
Brand"De club staat in brand", zegt een toeschouwer. "Ik ben gisteren naar de wedstrijd gegaan, en ik ben geen blij man nu." De spelverdeler van de oudere hockeyliefhebbers vult aan: "Ik maak me al maanden zorgen. Ze begonnen goed aan het seizoen, maar na de winterstop hebben ze het volledig laten liggen."
Die wisselvalligheid komt deels door de jeugdigheid van de Bosschenaren. In het verleden liepen er geregeld ervaren buitenlanders rond op de club. Dit seizoen koos de vereniging voor eigen jeugd. "Het is een risicootje gebleken", zegt trainer Sjoerd Marijne. "Maar we hebben er voor gekozen om onze eigen jeugd een kans te geven, om daar de komende seizoenen van te profiteren."
Winnen vereistDe vraag is of dat lukt. Zaterdagmiddag speelt Den Bosch in eigen huis de tweede wedstrijd, en moet er gewonnen worden om degradatie te voorkomen. Als dat lukt, volgt zondagmiddag thuis een derde duel.
Trainer Sjoerd Marijne heeft er nog alle vertrouwen in. Den Bosch speelde volgens hem goed tegen Voordaan, en moet zaterdag gewoon de kansen benutten, dan moet een overwinning mogelijk zijn. Marijne: "Twee keer winnen, zo makkelijk is het gezegd. Wij weten wat we moeten doen. Niet lullen maar poetsen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.