Video

Michael van Gerwen verliest finale Premier League of Darts van Raymond van Barneveld

23 mei 2014 om 01:24 • Aangepast 22 november 2020 om 00:20
nl
Michael van Gerwen heeft zijn titel in de Premier League of Darts niet kunnen prolongeren. De darter uit Gemonde verloor in de finale in de O2 Arena in Londen met 10-6 van landgenoot Raymond van Barneveld. Eerder op de avond schakelde hij in de halve finale nog de Schot Gary Anderson uit.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Gerwen begon erg sterk aan de finale met zeven perfecte darts (triple 20) en pakte ook de eerste leg. Daarna liep Van Barneveld echter uit naar 3-1 en 5-3 bij de pauze.
75.000 pond voor Van GerwenNa de break kwam Van Gerwen terug tot 5-5, maar daarna trok Barney de wedstrijd naar zich toe en won de Hagenaar uiteindelijk met 10-6.
Van Barneveld, die veel zelfvertrouwen en rust uitstraalde, verdiende met zijn zege 150.000 pond, ongeveer 185.000 euro. Van Gerwen ging met de helft naar huis.
Spannende halve finaleDe halve finale tegen Gary Anderson won Van Gerwen eerder op de avond met 8-7. Het was een spannende wedstrijd, die gelijk op ging. Op 4-4 werd Van Gerwen gebroken door Anderson, maar een leg later brak hij de Schot meteen weer terug.
In de beslissende 15e leg begon Anderson met een dramatische score, waarna Van Gerwen de partij makkelijk kon uitgooien.
'Zeker nerveus'"Ik was zeker nerveus", reageerde de in Gemonde wonende darter na de halve finale tegenover RTL7. "De laatste weken speelde ik zo goed, maar deze wedstrijd ging ik niet zelfverzekerd in. Je wil iedereen zo graag laten zien wat je kan, het is toch de halve finale van de Premier League."
Ondanks dat het niet allemaal even lekker liep bij Van Gerwen in de halve finale, was hij niet ontevreden. "Dit voelt wel goed. Ik sta toch in de finale. En het kan alleen maar beter."
Phil vs BarneyIn de andere halve finale versloeg Raymond van Barneveld Phil Taylor. Het was de eerste overwinning van Barney op Taylor op een tv-toernooi in zes jaar. Van Barneveld kwam in zijn partij met 3-0 achter, maar schakelde 'The Power' toch uit.
De Hagenaar bleef onverstoorbaar en steeg plotseling boven zichzelf uit. Hij profiteerde even zelfverzekerd als gretig van foutjes van de Engelsman. Die miste in de zevende leg zes pijlen op een dubbel. Van Barneveld greep zijn kans en denderde door naar 6-4. Even later was de Nederlandse finale een feit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.