Yuri van Gelder met Nederlands turnteam voor het eerst in finale EK

22 mei 2014 om 21:59
nl
De Nederlandse turners hebben voor het eerst op een groot toernooi de landenfinale bereikt. Yuri van Gelder uit Den Bosch, Epke Zonderland, Jeffrey Wammes, Casimir Schmidt en Bart Deurloo eindigden donderdag bij de Europese kampioenschappen in Sofia in de kwalificaties als zesde.
Geschreven door

De beste acht landen strijden zaterdag om de medailles.
Niet zonder foutenDe rondgang van Nederland die leidde tot een score van 258,661 was niet zonder foutjes. Deurloo, op de meerkamp met 85,098 goed voor de derde score, had aan de rekstok moeite zijn oefening af te ronden en vergat op sprong een schroef. Zonderland zag zijn afsprong op voltige de mist ingaan.
Na hun optreden in de ochtend moesten de Oranjeturners tot 's avonds wachten om te zien wat hun verrichtingen hadden opgeleverd. Opmerkelijk genoeg hield Nederland het normaal veel sterkere Duitsland (zevende) ruim vier punten onder zich. Het team van Groot-Brittannië ging met de hoogste score naar de finale: 267,076.
'Kan nog beter'"Er gingen wat dingetjes mis, maar er zijn geen grote fouten gemaakt. In de finale kan het alleen nog maar beter", concludeerde bondscoach Mitch Fenner, die het toernooi in Sofia ziet als de eerste stap richting plaatsing voor de Spelen van Rio 2016 als team.
Yuri van Gelder plaatste zich ook individueel als vijfde (15,500) voor de ringenfinale.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.