Gereedschapshok dahliavereniging Maria Middelares in Eindhoven afgebrand, vermoedelijk vandalisme

23 mei 2014 om 09:09 • Aangepast 24 april 2020 om 13:11
nl
Het gereedschapshok van de dahliavereniging Maria Middelares in Eindhoven is donderdagavond door brand verwoest. De brand in de berging die ligt bij de Dahliatuin in de Genneper Parken is vermoedelijk aangestoken.
Geschreven door

De brand brak rond halfelf donderdagavond uit en werd ontdekt door kinderen die in het nabijgelegen Eindhoven Museum logeerden.
Voor de 60-jarige vereniging had de brand niet op een vervelender moment kunnen komen. Het nieuwe seizoen is namelijk net begonnen. Alle knollen zijn gepland en de stekken moeten dit weekend de grond in.
'Nu creatief zijn'Voorzitter Dorien Huijgen gaf donderdag vlak na de brand aan er met de vereniging toch vol tegenaan te gaan. "We moeten nu creatief zijn", zo vertelt ze.
Huijgen heeft met de politie gesproken en er zou volgens haar sprake zijn van vandalisme. Zo stond er een trap tegen de schutting van de dahliatuin en ook zijn enkele stokken in de tuin omgeschopt.
Vorig jaar ook brand Genneper ParkenIn april vorig jaar ging in de Genneper Parken ook een schuur in vlammen op. De houtschuur van het Eindhoven Museum brandde uit. Ook toen werd er uitgegaan van brandstichting. Ook toen overnachtte een schoolklas in dit prehistorisch openluchtmuseum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.