Bezorging stempas gaat fout in gemeente Woensdrecht

23 mei 2014 om 10:26
nl
Bij de bezorging van de stempassen in de gemeente Woensdrecht zijn fouten gemaakt. Een onbekend aantal mensen heeft daardoor geen stempas voor de Europese Verkiezingen ontvangen.
Geschreven door

De fout werd twee weken geleden ontdekt na enkele klachten van inwoners. De gemeente heeft meteen berichten verspreid dat mensen een vervangende stempas konden afhalen op het gemeentehuis.
Waarschuwing gemeenteDeze week werden ook nog 2400 brieven persoonlijk bezorgd om kiezers te waarschuwen. Er zijn ongeveer honderd vervangende stempassen opgehaald.
Hoeveel mensen er door de fouten in de bezorging niet konden stemmen, is niet bekend. "We hebben iedereen twee weken lang op alle manieren geïnformeerd over de mogelijk slechte bezorging. De vraag blijft natuurlijk of de mensen die niet langs zijn geweest om een vervangende stempas op te halen, wel wilden stemmen", aldus gemeentewoordvoerder Jan Prop.
WVS-groepDe stempassen werden voor het eerst bezorgd door de sociale werkvoorziening, de WVS-groep. Wat er precies is fout gegaan, is nog onduidelijk. "We zijn hier niet gelukkig mee. De onderste steen moet boven'', aldus een woordvoerder vrijdag.
De WVS-groep kent de klachten, maar weet ook nog niet hoe het zo heeft kunnen lopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.