Zuipbus naar België gaat niet meer rijden: Nixpress sneuvelt

23 mei 2014 om 13:21
nl
De zuipbus die minderjarige Brabantse jongeren naar Belgische feesten zou moeten brengen, gaat niet meer rijden. De initiatiefnemers van de Nixpress stoppen ermee, zo laat bedenker Mark Foolen uit Sint-Oedenrode weten aan Omroep Brabant.
Geschreven door

De twee vrienden Mark Foolen en Rick van Heeswijk kregen begin dit jaar landelijke aandacht met hun idee Nixpress. Sinds de verhoging van de alcoholleeftijd mogen jongeren onder de 18 jaar geen alcohol drinken. Daardoor zijn ze bij veel kroegen en feesten ook niet welkom.
Tegenvallende kaartverkoopMet de Nixpress zouden 16-jarigen naar Belgische feesten worden gebracht. Daar mogen jongeren vanaf hun zestiende drinken. Nog voor de eerst geplande rit in januari bleek de animo tegen te vallen.
Volgens de bedenkers komen jongeren onder de 18 toch aan alcohol. Daarom is er geen interesse om naar het buitenland te gaan om te kunnen drinken.
Stekker uit projectIn februari werd opnieuw geprobeerd om een bus te laten rijden, maar ook toen viel de kaartverkoop tegen. Inmiddels hebben de bedenkers de stekker uit het project getrokken. "We gaan het niet later nogmaals proberen. We hebben het leuk gehad zo lang het duurde, maar het is voorbij", zegt Foolen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.