Woonwagenbewoners Deutersestraat Den Bosch krijgen deel spullen terug na inval

23 mei 2014 om 13:17
nl
De bewoners van het woonwagenkamp aan de Deutersestraat in Den Bosch krijgen een deel van hun spullen die vorig jaar in beslag werden genomen terug. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdagochtend bepaald. De spullen werden in beslag genomen bij een inval door politie en justitie. Bij de actie in oktober werden alle bewoners aangehouden.
Geschreven door

De politie moet laptops, mobiele telefoons, tablets, sieraden, kleinere contante geldbedragen, horloges, gereedschap, kleding en schoenen aan de bewoners teruggeven. Het beslag op deze spullen is volgens de rechter niet nodig voor hun strafzaak.
Auto's, grote sommen geld en jachtwapens krijgen de bewoners niet terug. 
Inval omstredenDe inval is omstreden omdat de bewoners zeggen dat de politie bewapend met machinegeweren bij hun bed stonden. Ook zouden ze met geweld naar buiten zijn gesleurd en vervolgens geblinddoekt zijn afgevoerd. De woningen werden volgens de bewoners met springstof en kettingzagen vernield.
Geen zorgenOverigens hebben niet alle bewoners van de Deutersestraat bij de rechter hun spullen teruggevraagd. Een van de bewoners zei vrijdagmorgen er vanuit te gaan dat die spullen na de inhoudelijke behandeling van de zaak ook terug zullen komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.