Video

'Er is leven na de doos': jong stel neemt hoedendozenmakersbedrijf Baarle-Nassau over

25 mei 2014 om 12:13 • Aangepast 24 april 2020 om 13:12
nl
Een enorme opluchting voor Rob en Nadine Spanjersberg uit Baarle-Nassau; hun hoedendozenmakersbedrijf is gered.
Geschreven door

Al vier generaties lang maken de Spanjersbergen hoedendozen.
Pensioen, maar geen opvolgersNa jaren hard werken willen Rob en Nadine met pensioen, maar ze konden maar geen opvolgers vinden. Omroep Brabant ging langs bij het wanhopige stel en die uitzending ging niet onopgemerkt voorbij.
"We waren verbaasd over al de reacties die we na de uitzending kregen. We wisten niet wat ons overkwam", vertelt Rob. Rob en Nadine nodigden verschillende mensen uit en met Klaartje van Nistelrooij uit Eindhoven was er meteen een klik.
Een vak apartZij gaat met haar partner het bedrijf overnemen, maar eerst gaat het stel bij Rob en Nadine in de leer, want dozen maken is een vak apart. "Ze komen nu al af en toe langs en dan leren we ze het ambacht. Dat gaat goed, maar de snelheid hebben ze nog niet. Dat is de volgende stap, want ze kunnen het wel."
Tot 1 september geven Rob en Nadine les en daarna zwaait het stel uit Eindhoven de scepter over de hoedendozen. Maar Rob en Nadine blijven wel betrokken: "We springen natuurlijk bij als het nodig is. Dat is de afspraak. Maar zij gaan het doen. Alles is al rond. De contracten zijn getekend en er zijn al voorschotten betaald. Voor het zwarte gat zijn we niet bang, want zoals ik al eerder zei is er leven na de doos."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.