Dunk Aarts tijdens SPM Shoeters – Gasterra Flames bezorgt fans hartslag van 160

23 mei 2014 om 16:17 • Aangepast 24 april 2020 om 13:12
nl
'Met Heel Mijn Hart' is het clublied van FC Den Bosch maar kan net zo goed tijdens de wedstrijden van basketbalclub SPM Shoeters gespeeld worden. Want de supporters van de Bossche basketbalclub leven tijdens een wedstrijd zo met hun ploeg mee, dat sommigen van hen een hartslag van 160 slagen per minuut bereiken.
Geschreven door

Op initiatief van Shopvoorgezondheid.nl werd donderdagavond bij de supporters van SPM Shoeters de wedstrijdspanning gemeten. De Bossche club speelde de vierde play-offwedstrijd om de landstitel tegen Gasterra Flames uit Groningen.
Dunk slaat harten op holBij enkele supporters van SPM Shoeters liep de hartslag op naar 160 slagen per minuut. Dat was op het moment dat Bossche basketballer Marcel Aarts een belangrijke dunk maakt.
"Dergelijke waarden worden normaal gesproken gehaald tijdens intensief sporten", zegt William Burghout van Shopvoorgezondheid.nl. Het bedrijf, dat sponsor is van Shoeters, reikte voor de wedstrijd hartslagmeters uit aan het publiek.
PiekVoordat zelfs maar één punt werd gemaakt, werd al een hogere hartslag gemeten. Naarmate de wedstrijd vorderde steeg ook de hartslag. In de slotfase werd de piek bereikt: 160 slagen per minuut.
De inspanning van de supporters werd uiteindelijk beloond, want Den Bosch won het vierde duel met 75-61.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.