Video

RKC Waalwijk schroeft begroting terug van 5,6 naar 3,5 miljoen euro

23 mei 2014 om 16:39 • Aangepast 24 april 2020 om 13:13
nl
De begroting van RKC Waalwijk daalt komend seizoen van 5,6 naar 3,5 miljoen euro. Dit meldt algemeen directeur Remco Oversier aan Omroep Brabant.
Geschreven door

De voetbalclub moet vanwege de degradatie uit de eredivisie met een flink afgeslankt huishoudboekje verder. "Het bedrag kan nog iets hoger of lager uitkomen", aldus Oversier. "We gaan de komende periode gebruiken om te kijken met welk bedrag we op welke post gaan werken."
Zo is het op dit moment niet te zeggen wat het spelersbudget zal zijn. Scout Janus van Gelder is desondanks al bezig met de samenstelling van de nieuwe groep. Oversier: "We zoeken spelers die bij RKC passen en die hier graag willen komen voetballen. Bovendien moeten het jongens zijn waarmee de supporters zich kunnen identificeren."
Promotie is niet de doelstellingMartin Koopman zal als hoofdcoach boven deze nieuwe groep staan. "Promotie naar de eredivisie zal zeker niet zijn doelstelling zijn", zegt Oversier. "Deelnemen aan de play-offs is een realistischere doelstelling. En die kunnen we altijd naar boven bijstellen, mocht daar aanleiding voor zijn."
Qua begroting lijkt een titel ook niet logisch. NEC, dat volgend seizoen ook in de Jupiler League speelt, gaat bijvoorbeeld werken met een bedrag van 8,5 miljoen euro. "Ik denk dat we staan voor een opbouwjaar. Hopelijk kunnen we in de toekomst weer eens verrassen."
Ontslagen?Helder blijft dat er bezuinigd gaat worden in Waalwijk. "Dit is een rouwweek", aldus Oversier. "We gaan volgende week het personeel informeren wat er gaat gebeuren." Daarmee wil de directeur niet aangeven hoeveel arbeidsplaatsen er verloren gaan nu de ploeg is gedegradeerd. "We moeten die beslissing ook nog nemen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.