TV-tip: uitgebreide samenvatting van Cape Epic op Omroep Brabant

23 mei 2014 om 18:14 • Aangepast 24 april 2020 om 13:13
nl
Op Omroep Brabant TV is vrijdagavond vanaf 17.55 uur een uitgebreide samenvatting te zien van de Cape Epic 2014, de zwaarste mountainbikewedstrijd ter wereld die traditioneel eind maart in de West-Kaap in Zuid-Afrika plaatsvindt.
Geschreven door

Aan de Cape Epic deden dit jaar achttien Brabantse koppels mee, in totaal stonden er 600 duo’s aan de start voor de achtdaagse marathonwedstrijd door de woeste landschappen van Zuid-Afrika.
Van HoutsRudi van Houts uit Luijksgestel hield een bittere nasmaak over aan de wedstrijd, hij viel uit na een valpartij in de finale van de vierde etappe. Van Houts reed de Cape Epic samen met de Spanjaard Jose Hermida. Beide mountainbikers rijden voor het Merida Team.
Voor provinciegenoot en voormalig Olympisch kampioen Bart Brentjens uit Huisseling liep de koppelkoers een stuk beter af, hij won samen met de Braziliaan Abraao Azevedo het klassement bij de masters.
Kijken!De Cape Epic is loodzwaar, maar ook betoverend mooi. De deelnemers zien af, maar rijden door de meest bijzondere landschappen. Verslaggever Job van der Zon en cameraman Jan Acket waren erbij. De reportage is vrijdag vanaf 17.55 uur te zien op Omroep Brabant TV en wordt elk uur herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.