Video

Brabanders zoeken zelf alternatieven voor thuiszorg vanwege bezuinigingen

25 mei 2014 om 11:09 • Aangepast 24 april 2020 om 13:14
nl
Steeds meer Brabanders proberen zelf iets te doen aan het gebrek aan zorg voor ouderen en andere hulpbehoevenden. Met de bezuinigingen in de thuiszorg in het vooruitzicht, zal dit vanaf 1 januari komend jaar alleen maar harder nodig zijn. Overal in de provincie ontstaan nu al grote en kleine initiatieven.
Geschreven door

Een goed voorbeeld van zo'n particulier initiatief komt van Frank Zunneberg uit Eindhoven, ook bekend onder de naam Frank de Buurman. Zunneberg: "Voor een klein bedrag doe ik allerlei klusjes in en om het huis, kom ik langs voor een praatje of laat ik de hond uit. Precies het soort dingen waar de thuiszorg niet aan toekomt dus."
'Niet te doen'Precies vaststellen hoeveel particuliere initiatieven er op dit gebied nu zijn in Brabant, is haast niet te doen. Maar er is wel een aardige graadmeter: de website zorgvoorelkaar.com.
Oprichter Patrick Anthonissen van deze site: "Wij brengen vrijwilligers en mensen die behoefte hebben aan zorg met elkaar in contact. Het afgelopen jaar is het aantal aanmeldingen van beide groepen verdubbeld en dat verwachten we dit jaar opnieuw."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.