Video

Katsjing! Vakantiegeld is binnen en stemt Bredase horeca tevreden: ‘Het is drukker op het terras’

23 mei 2014 om 21:08 • Aangepast 22 november 2020 om 00:19
nl
Veel werknemers in loondienst zullen deze week een vreugdedansje hebben gedaan. Het vakantiegeld is op de rekeningen gestort. Wat te doen met die extra centen? De plannen van de harde werkers variëren, blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant. Kroegbazen in Breda merken in ieder geval dat het drukker wordt op de terrassen. Dankzij het weer, maar natuurlijk ook dankzij het vakantiegeld.
Profielfoto van
Geschreven door

Een horecabaas in Breda kan een glimlach niet onderdrukken. "We merken zeker dat onze omzet stijgt", vertelt hij. "Met het vakantiegeld zijn onze klanten sneller geneigd om een aantal drankjes meer te pakken. En als ze een paar pilsjes gepakt hebben, volgen er daarna snel meer."
De mensen op straat zijn verdeeld over wat ze met hun vakantiegeld gaan doen. "Ik ga lekker op vakantie", lacht een meneer op straat. Een jongere vrouw let meer op haar centen. "Ik zet het op mijn spaarrekening." Iemand anders vindt dat een goed idee. "Het is overal slecht, dus we moeten goed op onze centen letten."

Recht op vakantiegeldEven verderop op straat loopt een jongedame langs die helemaal geen vakantiegeld krijgt. "Ik ben zzp'er. Ik kan geen vakantiegeld naar mijzelf uitkeren." Werknemers die in dienst zijn hebben ieder jaar recht op vakantiegeld, dat minimaal acht procent van het bruto jaarsalaris bedraagt. "We kunnen er dus weer tegenaan!", aldus een blije Bredase verkoper.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.